FOTO: CARINA HEDLUND

Med sina hysteriskt roliga sånger och unika scenpersonlighet har Ola Aurell etablerat sig både på den svenska visscenen och som sjungande stå upp-komiker. Han har kallats allt från "geni" och "den där sjuke jäveln" till "han som fört visan in i 2000-talet".

 

2012 framträdde han i RAW Comedy på Kanal 5, släppte sin debutskiva Tio sånger med sensmoral, och gjorde samma sommar braksuccé på Visfestivalen i Västervik. Sedan dess är han humorist på heltid, och turnerar runt Sverige och Skandinavien med sina själsfördärvliga alster och sitt glada vansinne.

 

2016 var Ola en av artisterna i SVT:s Allsång på skansen

2017 uppträdde han på Visfestivalen i Västervik för sjätte året i rad, och hösten samma år utkommer hans fjärde skiva som också är en humoristisk kokbok: Till bords med herr Aurell.

 

Han ägnar sig även åt improvisationskomedi, och har skrivit och medverkat i flera P3-program.

 

Sedan 2012 samarbetar han med KSMB-legenden Johan Johansson, som producerat hans skivor Sagor för trasiga barn (2013) samt Nordisk familjebok (2016) och Till bords med herr Aurell (2017).

 

Recension från VästerviksTidningen:

 

”… Den sjungande komikern, han presenteras så, börjar försiktigt på sitt karaktäristiskt spelat osäkra sätt. Han är en stor underhållare och han skaffar sig garanterat många nya fans den här kvällen. En låt om föräldrar som går i ”tonår” istället för barndom mottas med skrattsalvor som ekar ut över Gamlebyviken. När publiken uppmanas att sjunga med i rubriken ”man kan göra många saker med en katt” börjar många skratta redan innan roligheterna som följer. Det är klockrent och väldigt roligt. Hans stela framträdande kontrasteras av orden som strömmar ur munnen. Af Trampe blir tvingad att kalla in Aurell igen. Publiken kräver det.”